MG EHS

De EHS is een middelgrote SUV van de Chinese constructeur MG. Hij is beschikbaar als plug-in hybride.

MG EHS
Embed code
MG EHS

Waar de meeste merken hun verbrandingsmotoren via plug-in hybrides inruilen voor elektrische varianten, lijkt MG de omgekeerde weg te bewandelen. De eerste wagen van het merk, de ZS EV was immers helemaal elektrisch, terwijl deze EHS een plug-in hybride is. Al is dat wel het verste dat MG zal gaan. Elke wagen van het merk zal immers op één of andere manier geëlektrificeerd zijn.

De 1,5-liter turbobenzinemotor van de EHS werkt samen met een krachtige elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt hierdoor 258 pk. De elektromotor wordt gevoed door een 16,6 kWh lithium-ion batterij. Daarmee kan de MG EHS Plug-in Hybrid een afstand van maximaal 52 km volledig elektrisch en dus emissievrije rijden. Met de 3,7 kW-boordlader is de batterij bij een publiek laadpunt (AC) in circa 4,5 uur volledig opgeladen.

MG EHS

De catalogus van de EHS is, net als die van de ZS EV, kort, maar krachtig. Vier kleuren voor de buitenkant, twee voor de binnenkant en twee uitvoeringen. Opties zijn er dus niet. Dat heeft als voordeel dat de wagen snel leverbaar is, maar we kunnen ons voorstellen dat sommige klanten hun wagen wel wat willen personaliseren.

Qua veiligheid kunnen we zeggen dat de EHS de maximumscore haalde bij de EuroNCAP tests. Dat heeft hij onder meer te danken aan zijn uitgebreide uitrusting, waar onder meer Adaptive Cruise Control, Blind Spot Information System, Forward Collision Warning, Automatic Emergency Braking, Lane Departure Warning en een 360 graden camera onder vallen.

Foto's MG EHS

Pro en contra MG EHS

Voordelen

  • Veiligheid
  • Digitaal interieur
  • Conventionele looks ...

Nadelen

  • Geen full electric versie
  • Weinig personalisatiemogelijkheden
  • ... maar hij springt er ook niet echt uit

Specificaties MG EHS

De MG EHS bestaat enkel als plug-in hybride. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in cm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Plug-in hybride 457x187x166 43 g/km 448 liter 258 pk 1,9 l/100 km 34.985 euro
Klaar voor een eerste testrit?
MG EHS

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!