MG ZS EV

De ZS EV is een middelgrote SUV van het Chinese merk MG. Hij is beschikbaar met 100% elektrische motor

MG ZS EV voorkant
Embed code
MG ZS EV

Na een afwezigheid van zowat 15 jaar keert MG terug naar ons land. Niet meer als een Brits merk, maar onder Chinese vleugels. En ook het concept werd aangepast. Daar waar het merk vroeger pure Britse rock was, met lichte, toegankelijke sportwagens met verbrandingsmotor, zit de debuutplaat van MG 2.0 immers propvol … elektronische beats.

Elektronische beats die bovendien betaalbaar zijn. De MG ZS EV, de eerste die naar ons land komt, is een compacte crossover met een 143 pk sterke elektromotor, gekoppeld aan een batterij van 44,5 kWh. Een combinatie die goed is voor een WLTP rijbereik van 263 kilometer en 30.985 euro zal kosten. Dat lees je goed, dik 30.000 euro. Daarmee blijft de MG flink onder de prijs van directe concurrenten.

MG ZS EV

Meer nog, binnenin de MG merk je nauwelijks dat hij goedkoper is dan zijn concurrenten. De ZS EV krijgt een verzorgd interieur, enkel hier en daar merk je hardere plastics op. Maar het is vooral het centrale infotainmentscherm dat met de aandacht lopen. Het zit goed in elkaar, maar werkt ietsje trager dan bij de concurrenten. Ook merkten we een klein foutje op, namelijk de mogelijkheid om je verbruik aan te geven in liter per 100 km.

Dat gezegd zijnde, kan krijgt de duurste versie nog altijd standaard een panoramadak en zetelverwarming, ben je al vanaf de standaardversie goed geëquipeerd qua connectiviteit en haalde de ZS EV vijf sterren op veiligheid bij EuroNCAP. Dat zijn toch zaken die primeren op de kwaliteit van het plastic …

Foto's MG ZS EV

Pro en contra MG ZS EV

Voordelen

  • Prijs
  • Optiebeleid
  • Standaarduitrusting

Nadelen

  • Design
  • Sommige materialen in het interieur
  • Gezapig onderstel

TCO MG ZS EV

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties MG ZS EV

De MG ZS EV bestaat enkel met 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 4.314 x 1.809 x 1.809 0 g/km 448 liter 143 pk Vanaf 263 km 30.985 euro
Klaar voor een eerste testrit?
MG ZS EV

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!