MINI 3d

De MINI 3deurs is een kleine hatchback van de Brits-Duitse constructeur Mini. Hij is beschikbaar als benzine. Daarnaast is er nog een 100% elektrische versie.

Mini Cooper 3d
Mini

De MINI die het meest doet denken aan het intussen zestig jaar oude originele model is natuurlijk de driedeurs. Hoewel hij qua lijn het nauwst aanleunt bij dat oermodel is hij wel véél groter en vanzelfsprekend ook een pak krachtiger en luxueuzer. Toch is de MINI geen ruimtewonder, met een koffer die in minimumconfiguratie met 211 liter aan de kleine kant is. Met neergeklapte achterbank is echter 731 liter bagageruimte beschikbaar en zeker voorin is er voldoende ruimte.

Sedert de laatste modelupdate kreeg hij achterlichten met het originele Union Jack-design, een reeks nieuwe opties, digitale diensten en technische verbeteringen. Hij is er als One, met een 102 pk sterke benzinemotor, als Cooper, met een viercilinder van 136 pk of als Cooper S met 178 pk. De topper is de John Cooper Works GP-uitvoering die met 306 pk resoluut sportief is.

Mini

De dieselmotoren verdwenen intussen uit het gamma. Jammer voor veelrijders maar niet onlogisch gezien de dalende vraag naar zelfontbranders in dit segment.

Op de JCW, die standaard een sportautomaat heeft en niet met een handbak verkrijgbaar is, zijn alle MINI 3-deurs naar keuze te bestellen met een handgeschakelde zesbak of een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Op de Cooper S is ook een sportievere versie van die transmissie verkrijgbaar.

Met het MINI Yours Customised-programma kan de bestuurder zijn MINI van een eigen design voorzien, om van zijn MINI zo een echt verlengstuk van zijn persoonlijkheid te maken.

Foto's Mini 3deurs

Pro en contra Mini 3deurs

Voordelen

  • Sterke persoonlijkheid
  • Rijplezier
  • Comfortabel én sportief

Nadelen

  • Kleine koffer
  • Plaats achterin
  • Prijs met opties

Specificaties Mini 3deurs

De Mini 3deurs bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 3.821 x 1.727 x 1.414 116-167 g/km 211 liter 102-306 pk 5,2-7,3 l/100 km 19.700 euro