MINI 5d

De vijfdeurs is een kleine hatchback van de Brits-Duitse constructeur MINI. Hij is beschikbaar als benzine.

Mini 5d
Mini 5deurs

Als je van de looks, de stijl en het karakter van een MINI houdt, maar toch wat meer praktische bruikbaarheid wenst, is er deze MINI 5-deurs. Die behoudt de lijn en uitstraling van de driedeurs maar voegt daar 7,2 centimeter wielbasis aan toe om de achterpassagiers meer beenruimte te gunnen. In totaal is hij 16 centimeter langer dan zijn kleinere broer. Ook de koffer is met een inhoud van 278 liter 67 liter groter dan die van de 3-deurs, maar blijft daarmee nog altijd relatief klein. Met de achterbank (in ongelijke delen) neergeklapt is wel een mooie 941 liter beschikbaar.

De beenruimte voor de passagiers achterin voldoet, al is de instap er door de smalle zijdeuren niet al te gemakkelijk, en de centrale plaats achterin is niet erg comfortabel. Door de langere wielbasis is het rijcomfort in de 5-deurs beter dan in de wat stugger aanvoelende 3-deurs, maar de wendbaarheid en het fijne stuurgevoel bleven gelukkig volledig intact.

Mini 5deurs

Het interieur en de aankleding ervan, maar ook de opties en uitrustingsmogelijkheden zijn identiek aan die van de driedeurs. De beschikbare versies zijn de One, met zijn 102 pk en 190 Nm sterke driecilinder van 1.499 cc, de Cooper, die 136 pk en 230 Nm puurt uit dezelfde cilinderinhoud en de Cooper S die met 163 pk en 300 Nm uit een viercilinder van twee liter de krachtigste variant is. Al deze MINI’s hebben voorwielaandrijving. De dieselmodellen verdwenen geruisloos uit de catalogus.

De personaliseringsmogelijkheden zijn talrijk, zoals steeds bij MINI, en de meerprijs voor het extra gebruiksgemak van de vijfdeurs ten opzichte van zijn driedeursbroer is gelukkig beperkt.

Foto's Mini 5deurs

Pro en contra Mini 5deurs

Voordelen

  • Beperkte meerprijs ten opzichte van 3-deurs
  • Meer interieurruimte
  • Comfortabeler dan de 3-deurs

Nadelen

  • Smalle achterdeuren
  • Centrale plaats achteraan
  • Prijs met opties

Specificaties Mini vijfdeurs

De Mini 5d bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 3.982 x 1.727 x 1.425 117-142 g/km 278 liter 102-178 pk 5,1-6,2 l/100 km 20.700 euro