MINI Cabrio

De Mini Cabrio is een kleine cabrio van de Brits-Duitse constructeur MINI. Hij is beschikbaar als benzine.

Mini Cabrio
Mini Cabrio

Het aantal varianten op het originele MINI-thema is groot, en een van de meest geslaagde ervan is ongetwijfdeld deze cabrio, die er sinds de facelift van 2018 lekkerder dan ooit uitziet. Meer nog dan een aangepast uiterlijk en een andere aankleding bracht de laatste update technische wijzigingen met zich mee. De motoren werden zuiniger en er kwam (behalve op de One-basisversie) een nieuwe zeventrapsautomaat met dubbele koppeling ter vervanging van de oude zestrapsautomaat. Dat is een aanrader, want hij schakelt snel en zonder schokken.

De speelse wegligging die zo typisch is voor MINI is ook hier gegarandeerd. Door de korte wielbasis en het oordeelkundig bekrachtigde stuur is hij bijzonder wendbaar en verslindt hij zonder morren de ene bocht na de andere.

Mini

De stoffen kap kan ook rijdend aan snelheden tot 30 km/h elektrisch geopend worden en met de zijruiten omhoog en het windnet geïnstalleerd zit je als bestuurder en passagier voorin mooi uit de wind. Achterin is het krap zitten voor volwassenen en de rugleuning staat er zoals meestal bij cabriolets erg recht. De koffer kan 215 liter bevatten met gesloten kap. Dat krimpt tot 160 liter met de kap open.

De Cabrio weegt 100 kilogram meer dan de driedeurs. Daardoor is de 102 pk leverende One geen sprinter, maar dat meergewicht heeft minder gevolgen voor de prestaties van de 136 pk sterke Cooper en de Cooper S met 178 pk. Wie echt “all the way” wil gaan kan voor de John Cooper Works-uitvoering van de cabriolet kiezen. Met zijn 231 pk is dat een echte sportieveling.

Foto's Mini Cabrio

Pro en contra Mini Cabrio

Voordelen

  • Rijplezier
  • Goede zeventrapsautomaat
  • Sterk imago

Nadelen

  • Plaats achterin
  • Kleine koffer
  • Dure opties

Specificaties Mini Cabrio

De Mini Cabrio bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 3.821 x 1.727 x 1.415 123-166 g/km 215 liter 102-231 pk 5,4-7,3 l/100 km 24.200 euro