MINI Cooper SE

De Cooper SE is een kleine hatchback van de Brits-Duitse constructeur MINI. Hij is beschikbaar met een 100% elektrische motor. Daarnaast is er nog een benzineversie.

Mini Cooper SE voorkant
Embed code
Mini Cooper SE

Elektrisch rijden met een MINI vraagt alvast op esthetisch vlak geen offers. De eerste van een hele reeks elektrische MINI’s (het merk kondigde een heus elektrisch offensief aan) behoudt het koetswerk en dus de geslaagde looks van zijn broers met een verbrandingsmotor. Ook de binnenruimte en de kofferinhoud bleven gelijk, doordat de batterij laag in de bodem van de auto is geplaatst. Erg ruim is de MINI echter nooit geweest, dus dat nadeel blijft ook hier meespelen.

MINI koos niet voor een erg grote batterij, om hem niet te zwaar en te duur te maken, en belooft met het exemplaar van 32,6 kWh een rijbereik van 235 kilometer. Dat is niet bijzonder veel in vergelijking met sommige concurrenten, maar zou ruimschoots moeten volstaan voor de meeste trajecten. Thuis opladen duurt ongeveer 15 uur, en wanneer je verder moet kan je hem onderweg ook aan een snellader met snelheden tot 50 kW opladen. Hij kan dan tot 80 procent van de batterij vullen in 35 minuten.

Mini Cooper SE

Met zijn 184 pk en 270 Nm sterke elektromotor sprint de sympathieke MINI in 7,3 seconden naar 100 kilometer per uur. De top is begrensd op 150 km/u. Dat zijn correcte waarden, maar het leukste aan de elektrische MINI is het feit dat het rijplezier intact bleef doordat het extra gewicht beperkt is tot 145 kilogram. Dat rijplezier stond dan ook bovenaan in het lastenboek van de ingenieurs die de auto ontwierpen.

Met een vanafprijs van 33.100 euro zit de Cooper SE in dezelfde prijsklasse als de Cooper S met benzinemotor. Goedkoop is dat niet, maar vergeleken met een reeks concurrenten is hij zeker competitief geprijsd.

Foto's Mini Cooper SE

Pro en contra Mini Cooper SE

Voordelen

  • Pittige acceleraties
  • MINI-imago en stijl
  • Rijplezier

Nadelen

  • Beperkte interieurruimte
  • Rijbereik
  • Niet goedkoop

TCO Mini Cooper SE

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Mini Cooper SE

De Mini Cooper SE bestaat enkel met 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetinge in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Rijbereik Vermogen Basisprijs
Elektrisch 3.845 x 1.727 x 1.432 0 g/km 211 liter Vanaf 234 km 184 pk 33.100 euro