Polestar 1

De Polestar 1 is een performance sportwagen van de Zweeds-Chinese constructeur Polestar. Hij is beschikbaar als plug-in hybride.

Polestar 1
Embed code
Polestar 1 interieur

De Polestar 1 is het grote debuut van het dochtermerk van Volvo. En die link met de Zweedse constructeur is duidelijk te zien. Esthetisch gezien is deze Polestar 1 gebaseerd op de Volvo Concept Coupé die al in 2013 aan de wereld werd voorgesteld. Een jasje dat hem wonderwel past. Hij is strak zonder arrogant te zijn. Knap zonder om aandacht te schreeuwen. Dynamisch zonder te koop te lopen met de sportieve prestaties die je van een 600 pk sterke GT zou verwachten.

Die Volvostempel zie je ook binnenin. Het interieur draagt al helemaal het signatuur van Polestars Zweedse zusterbedrijf. Voor een volledig nieuw merk vonden we verdacht snel onze draai in de Polestar 1, omdat hij grotendeels is opgebouwd uit Volvo-materiaal. Maar dat is op zich niet negatief. De sfeer aan boord is rustig en het touchscreen voelt vertrouwd aan.

Polestar 1 achterkant

Dat wil niet zeggen dat de 1 geen echte sportwagen is. De vierwielaangedreven Polestar 1 is voorzien van Torque Vectoring, een technologie die meer vermogen naar de buitenste wielen stuurt. Iets dat je vooral in langer doordraaiende bochten gewaar wordt en dat geeft vertrouwen achter het stuur. Je wordt dan ook zelden gewaar dat deze jongen meer dan 2 ton weegt.

Veel plezier achter het stuur dus, al is de Polestar niet helemaal wie hij lijkt te zijn. Hij rijdt, voelt en ziet eruit als een comfortabele, doch sportieve GT.  Toch zijn er enkele minpuntjes. De plaatsen achteraan zijn onbruikbaar en fungeren eigenlijk als de echte koffer, want bijna alle plaats in dat compartiment van de Polestar wordt ingenomen door zijn batterijen (je hebt slechts 143 liter stockageruimte). En de adaptieve dempers moet je manueel van stand veranderen i.p.v. via een knop op je stuur. Tot daar zorgeloos rondcruisen. Kan je die minpuntjes aan de kant zetten, dan koop je wel zowat de beste plug-in hybride wagen op de markt.

Foto's Polestar 1

Pro en contra Polestar 1

Voordelen

  • Uitstekende plug-in hybride
  • Soepele aandrijflijn
  • Goede bochtenligging

Nadelen

  • Geen op en top GT (bvb dempers die je manueel moet aanpassen)
  • Volvo-styling
  • Hoog gewicht

Specificaties Polestar 1

De Polestar 1 bestaat enkel als plug-in hybride. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Plug-in hybride 4.586 x 1.958 x 1.352 13 g/km 126 liter 609 pk 0,6 l/100 km 157.500 euro
Klaar voor een eerste testrit?
Polestar 1 voorkant

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!