Renault Twingo Z.E.

De Twingo Z.E. is een kleine hatchback van de Franse constructeur Renault. Renault Twingo Z.E. is beschikbaar met een 100% elektrische motor. Daarnaast is er een benzine-afgeleide.

Renault Twingo Z.E. voorkant
Embed code
Renault Twingo Electric

Deze Renault Twingo kan je zeker een mijlpaal noemen: het is de eerste elektrische auto die verkocht wordt aan een prijs onder de 20.000 euro. Deze Twingo brengt je tot 190 km ver op één batterijlading en laadt binnen een uurtje tot 80% van zijn batterij op. Bovendien is het accupakket netjes weggewerkt in de onderhuidse structuur, zonder negatieve implicaties voor de kofferruimte. Ook als Electric kan de Twingo 219 liter aan bagage stouwen. Dat is weinig, maar blijft wel hetzelfde als de varianten met benzinemotor. Ook de ruimte voor de passagiers achterin blijft beperkt.

190 km mag niet veel zijn, voor een tweede wagen, hoofdzakelijk een stadswagen, is het wel genoeg. En in de stad is de Twingo op zijn best: snelle reacties van de motor, een korte draaicirkel, … hij manoeuvreert als geen ander door de stadsjungle. En de achterwielaandrijving maakt hem des te plezieriger.

Renault Twingo Electric

Het infotainmentsysteem van de Twingo pakt uit met extra EV-functies, zodat je de staat van de batterijen kan monitoren, het laadproces kan volgen en je route kan plannen in functie van de beschikbare laadpalen.

Met de versnellingspook kan je dan weer de remenergierecuperatie manipuleren. De Twingo Electric beschikt over drie modi, waarvan de zwaarste stand in de buurt komt van een one-pedalstrategie. Renault voorziet ook een Eco-noodtoets die het vermogen en dus de prestaties beperkt, zodat het rijbereik wat toeneemt en je alsnog aan een laadstation geraakt.

Foto's Renault Twingo Electric

Pro en contra Renault Twingo Electric

Voordelen

  • Prijs
  • Rijgedrag in de stad
  • Laadtijden

Nadelen

  • Rijbereik
  • Kofferinhoud
  • Plaats achterin

TCO Renault Twingo Electric

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Renault Twingo Electric

De Renault Twingo Electric bestaat enkel met een 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 3.615 x 1.646 x 1.557 0g/km 219 liter 81 pk 190 km 19.750 euro