Renault ZOE

De ZOE is een kleine hatchback van de Franse constructeur Renault. Renault ZOE is beschikbaar met 100% elektrische motor.

Renault Zoé voorkant
Embed code
Renault ZOE

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Renault heeft zijn ZOE een krachtige boost gegeven. De vorige generatie had een batterij van 41 kWh waarmee je een rijbereik had van 300 km. De nieuwe ZOE doet daar een flinke schep bovenop met een batterij van 52 kWh die zijn rijbereik vergroot tot 395 kilometer (WLTP-cyclus). 

Ook het interieur krijgt een technologische upgrade. Op het gebied van geconnecteerde diensten rust Renault Nieuwe ZOE uit met Renault EASY CONNECT. Van de rijhulpsystemen, het 10” bestuurdersdisplay, het Renault EASY LINK multimediasysteem en de nieuwe rijmodus die het rijden in de stad vergemakkelijkt, is alles ontworpen met het oog op nog meer gebruiksgemak en rijplezier in het dagelijkse verkeer. Bovendien is het interieur slim opgebouwd en wordt er handig omgesprongen met de beperkte ruimte in de kleine wagen. Enkel op de achterbank is de ruimte wat beperkt.

Renault ZOE

We kregen de kans om de nieuwe ZOE uit te proberen op een bochtig en bergachtig parcours in Sardinië. Hij toonde zich met zijn instant-koppel een snedige kompaan. Frisse acceleraties en een voorbeeldige wegligging. Elektrisch rijden is nooit een straf geweest maar naarmate er nieuwe modellen op de markt komen, raken we steeds meer overtuigd dat een testrit zelfs de meest sceptische potentiële klanten over de streep kan trekken. It just makes sense. Ook naar verbruik toe.

Foto's Renault ZOE

Pro en contra Renault ZOE

Voordelen

  • Rijbereik
  • Interieur
  • Rijgedrag

Nadelen

  • Prijs blijft aan de hoge kant voor een stadswagen
  • Weinig verschil qua design met vorige versie
  • Zitruimte achterin

TCO Renault Zoé

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Renault ZOE

De Renault ZOE bestaat enkel met een 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 4.087 x 1.787 x 1.562 0 g/km 338 liter 108-135 pk Vanaf 360 km 32.800 euro