Smart Fortwo Cabrio

De Fortwo Cabrio is een kleine cabrio van de Duitse constructeur Smart. Hij is beschikbaar met een 100% elektrische motor.

Smart Fortwo Cabrio voorkant
Embed code
Smart Fortwo Cabrio

Smart is intussen omgevormd tot een “electric only”-merk, en biedt met de Smart EQ Fortwo Cabrio naast de Fiat 500C e de enige elektrische cabriolet op de markt aan.

EQ staat voor ‘Electric Intelligence’ en is afgeleid van de merkwaarden “emotie” en “intelligentie”. Het nieuwe Smart staat zo voor ecologisch verantwoorde stadsmobiliteit die in de vorm van de Fortwo Cabrio gecombineerd wordt met dakloos rijplezier voor twee. Van dicht naar open duurt exact twaalf seconden, en door de beperkte turbulenties met het dak open is het een aantrekkelijk idee om het dakje dan ook zo vaak mogelijk open te gooien.

De amper 2,69 meter lange Smart blijft natuurlijk een strikte tweezitter, al biedt die wel meer dan voldoende ruimte voor de bestuurder en zijn passagier. In de stad is hij extreem wendbaar door de uiterst kleine draaicirkel van niet meer dan 6,95 meter en een halve parkeerplaats volstaat om de Fortwo makkelijk te parkeren.

Smart Fortwo Cabrio

De elektromotor van de Fortwo levert 81 pk en 160 Nm en wordt gevoed door een kleine batterij van 17,6 kWh waarmee hij zo’n 135 kilometer ver zou moeten komen. Dat is weinig, maar Smart gaat ervan uit dat de eigenaar van een elektrische auto die zo veel als enigszins mogelijk oplaadt en dus nooit met een lege batterij komt te staan. In en rond de stad volstaat het geleverde vermogen van de elektromotor voor aanvaardbare prestaties.

De koetswerkbewegingen worden goed in bedwang gehouden, maar door de korte wielbasis en het feit dat je zo goed als boven op de achteras zit, voel je alle oneffenheden op een wegdek in slechte staat. 

Foto's Smart Fortwo Cabrio

Pro en contra Smart Fortwo Cabrio

Voordelen

  • Uitzonderlijke wendbaarheid
  • Erg fijn in de stad
  • Snelle kapbediening

Nadelen

  • Minikoffertje
  • Beperkt rijbereik
  • Ophanging op slechte wegen

TCO Smart Fortwo Cabrio

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Smart Fortwo Cabrio

De Smart Fortwo Cabrio bestaat enkel met 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in cm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 269x166x155 0 g/km 260 liter 81 pk Vanaf 135 km 27.000 euro
Klaar voor een eerste testrit?
Smart Fortwo Cabrio

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!