SsangYong Korando

De Korando is een middelgrote SUV van de Zuid-Koreaanse constructeur SsangYong. Hij is beschikbaar als benzine, diesel en met motor op CNG.

SsangYong Korando voorkant
SsangYong Korando

Wie middelgrote SUV zegt, denkt meteen aan de Nissan Qashqai’s of Volkswagen Tiguans van deze wereld. Maar bij SsangYong staat een te duchten concurrent in de showroom. De Korando mag dan niet al te bekend zijn, hij heeft heel wat ingrediënten die de Europese automobilist wel zal weten te smaken. Begint SsangYong eindelijk een naam voor zichzelf te maken?

Om te beginnen weet de Korando te verleiden met een verzorgd interieur dat is voorzien van hedendaags infotainment dat heel wat connectiviteitsfuncties herbergt. Ook de sfeerverlichting met 3D-effect in de deurpanelen en op het dashboard waarvan je de kleur zelf kunt kiezen, vonden we verfrissend.

SsangYong Korando

Bovendien komt de Korando aan een heel voordelige prijs. Dat zorgt er wel voor dat sommige veiligheidstechnologieën enkel op de topversie beschikbaar zijn. Als scoorde de Korando ook in zijn basisuitvoering goede punten bij de veiligheidstests. Ook de hoge laaddrempel van de koffer vonden we een minpuntje.

Achter het stuur merk je dan weer dat de wagen fundamenteel anders is dan zijn voorganger, want de besturing is een stuk nauwkeuriger en communicatiever. De Korando is ook redelijk sportief afgesteld, zonder daarbij ooit te hard aan te voelen. Fijn rijden dus, in de Korando, al laat je best de diesel aan de kant staan. Die voelt immers iets te gezapig aan. Maar met benzine en CNG heb je zeker alternatief onder de motorkap.

Foto's SsangYong Korando

Pro en contra SsangYong Korando

Voordelen

  • Knap interieur
  • Vierwielaandrijving op alle motorisaties
  • Versie op CNG

Nadelen

  • Sommige veiligheidstechnologieën enkel op de topversie
  • Hoge laaddrempel koffer
  • Gezapige diesel

TCO SsangYong Korando

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties SsangYong Korando

De SsangYong Korando bestaat als benzine en diesel. De invoerder bouwt hem ook op uw vraag om naar CNG. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 4.450 x 1.870 x 1.629 157-190 g/km 551 liter 163 pk 6,8-8,2 l/100 km 20.990 euro
Diesel 4.450 x 1.870 x 1.629 133-170 g/km 551 liter 136 pk 5,0-6,4 l/100 km 23.990 euro
Klaar voor een eerste testrit?
SsangYong Korando

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!