Suzuki Ignis

De Ignis is een kleine SUV van de Japanse constructeur Suzuki. Hij is beschikbaar als benzine.

Suzuki Ignis voorkant
Suzuki Ignis

Hij mag dan niet ieders smaak zijn, opvallen doe je zeker in deze Suzuki Ignis. Met de titel van kleinste SUV van de autowereld onder de arm wil hij zieltjes winnen bij zij die altijd in een kleine stadswagen reden, maar wel iets zien in een hogere zitpositie.

Daarnaast weet de Ignis binnenin zijn beperkte afmetingen uitstekend te verbergen. Vier volwassenen raken net in deze zakjapanner, al klagen sommige bestuurders dat ze iets te kort op hun stuur moeten zitten.

Suzuki Ignis

Het interieur is mooi vormgegeven, maar we merken wel wat hardere plastics op. Frivool, dat wel, door de verschillende kleurtjes waar je voor kan kiezen, en het infotainmentsysteem van de Ignis is gewoon goed. Het zicht naar achter is dan weer beperkt door de flinke, naar beneden lopende dakstijl en het stuur is niet in de diepte verstelbaar.

De Ignis rijdt zoals hij eruit ziet. De motoren hebben best wat pit, maar hij staat toch vooral voor een comfortabel rijgedrag. Op de schokdemping valt weinig aan te merken: niet overdreven comfortabel, maar ook niet nodeloos hard. De Ignis zet dan ook aan tot zachter rijden en dat speelt alleen maar in de kaart van zijn reeds puike verbruikscijfers.

Foto's Suzuki Ignis

Pro en contra Suzuki Ignis

Voordelen

  • Originaliteit
  • Comfortabel rijgedrag
  • Verbruik

Nadelen

  • Design niet ieders smaak
  • Zicht naar achter beperkt
  • Enkele afwerkingsdetails

Specificaties Suzuki Ignis

De Suzuki Ignis bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 3.700 x 1.660 x 1.605 90-90 g/km 267 liter 83 pk 3,9-4,3 l/100 km 18.299 euro