Suzuki Swace

De Swace is een middelgrote break van de Japanse constructeur Suzuki. Hij is beschikbaar als hybride.

Suzuki Swace
Suzuki Swace

Kort nadat Suzuki’s samenwerking met landgenoot Toyota leidde tot de Across, die op de RAV4 gebaseerd is, werd ook deze Swace voorgesteld. Die elegante break deelt zijn genen dan weer met de Toyota Corolla Touring Sports. De hybride Swace moet Suzuki samen met de eveneens hybride Across helpen om het Europese CO2-uitstootobjectief van gemiddeld niet meer dan 95 g/km te behalen.

De Swace is een echte “full hybrid” en geen “milde” of “micro” hybride waarvan het merk al modellen in de catalogus had. Hij combineert een elektromotor met een 1,8 liter grote benzinemotor voor een totaalvermogen van 122 pk. Het hybride systeem zal automatisch de meest geschikte aandrijfmodus gebruiken en kiest naargelang de omstandigheden voor de elektromotor, de benzinemotor of een combinatie van de twee.

Suzuki Swace

Hij rijdt dus deels elektrisch maar kan over korte afstanden ook volledig op batterijkracht en dus uitstootloos rijden, wat hem niet alleen ecologischer maakt maar ook zuiniger dan een auto met enkel een gewone benzinemotor. Een handgeschakelde versnellingsbak is er niet, waardoor de Swace dus altijd over een automaat beschikt.

Als break is hij natuurlijk geschikt voor gezinsgebruik, met een ruime maar best harde achterbank en een grote koffer van minimaal 596 liter. Door de lage daklijn is de instap achterin niet altijd even makkelijk. Het rijgedrag is stabiel maar ook dynamisch terwijl ook het comfort van een zeer goed niveau is.

Zoals elke Suzuki heeft ook de Swace in totaal recht op vijf jaar waarborg (beperkt tot 150.000 km) én op vijf jaar pechbijstand.

Suzuki Swace

Pro en contra Suzuki Swace

Voordelen

  • Aangename hybrideaandrijving
  • Verbruik en uitstoot
  • Comfort

Nadelen

  • Wat harde achterbank
  • Zicht schuin naar achter
  • Infotainment

Specificaties Suzuki Swace

De Suzuki Swace bestaat enkel als hybride. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Hybride 4.655 x 1.790 x 1.460 78 g/km 596 liter 122 pk 4,5 l/100 km 29.999 euro