Suzuki Swift

De Swift is een kleine hatchback van de Japanse constructeur Suzuki. Hij is beschikbaar als benzine.

Vraag een offerte aan
Suzuki Swift
Suzuki Swift

Met z’n guitige uitstraling tovert de Suzuki Swift altijd een glimlach op je gezicht, zeker als je hem in een fel kleurtje kiest. En die glimlach blijft steeds overeind als je ermee rijdt. Dankzij zijn laag gewicht en uitstekend chassis stuurt de Swift vlot in. Enkel de vering is soms net niet scherp genoeg, waardoor het koetswerk durft overhellen wanneer je hard door een bocht gaat. Ook de motor levert zijn bijdrage aan dat rijplezier. De driecilinder roffelt leuk en werkt soepel.

Binnenin is de Swift ruimer dan je zou denken. Ook het zitcomfort is in orde. Een klein detail: hier en daar is het interieur afgewerkt met hardere plastics. Ook het stuur dat niet in de diepte regelbaar is, is toch een minpuntje. En sommige veiligheidssystemen zijn dan weer enkel beschikbaar voor de hoogste uitrustingsniveau’s.

Suzuki Swift

Toch blijft de Swift een fijne outsider in het segment van de kleinere stadswagens, eentje die door zijn prijs, rijkwaliteiten en charmante uiterlijk terecht een breed publiek kan aanspreken. Tot slot geven we nog even mee dat de Sportversie sinds kort ook gezwicht is voor een mild hybride motor. Het ruige karakter van de Swift Sport verdwijnt er wat door, maar zijn verbruik ligt wel een stukje lager en de funfactor blijft overeind.

Foto's Suzuki Swift

Pro en contra Suzuki Swift

Voordelen

  • Aangename motoren
  • Chassis
  • Verbruik

Nadelen

  • Kleine afwerkingsdetails interieur
  • Vering
  • Veel veiligheidssystemen zijn optioneel

TCO Suzuki Swift

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Suzuki Swift

De Suzuki Swift bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 3.845 x 1.735 x 1.495 88-106 g/km 265 liter 83-129 pk 3,9-4,7 l/100 km 17.499 euro
Benieuwd naar de prijs van deze wagen?
Suzuki Swift

Benieuwd naar de prijs van deze wagen?

Wil je weten hoeveel je droomwagen nu precies kost? Vraag via de knop hieronder een vrijblijvende offerte aan.