Toyota AYGO

De AYGO is een kleine hatchback van de Japanse constructeur Toyota. Hij is beschikbaar als benzine.

Toyota Aygo voorkant
Toyota Aygo

Laat je niet beetnemen door zijn kleine gestalte en schattige uiterlijk, de AYGO wordt bij Toyota weldegelijk serieus genomen. De stadswagen neemt een meer dan behoorlijk verkoopvolume voor zijn rekening. Technologisch zit het dan ook allemaal goed in deze wagen: Apple Car Play en Android Auto kan je aanvinken in de optielijst, een manuele airco, een snelheidsbegrenzer, een Pioneer multimediasysteem met 7-duim aanraakscherm en achteruitrijcamera zijn standaard vanaf het tweede uitrustingsniveau.

Dat aanraakscherm is dan ook de eyecatcher van de stadswagen, die voorst voor een verzorgd interieur staat. De gebruikte materialen zijn in orde voor deze prijscategorie en het ruimteaanbod is wat je kan verwachten. Vooraan is er zeker voldoende plaats, achteraan zitten best enkel kinderen, en de koffer is – mede door zijn afmetingen – behoorlijk klein.

Toyota Aygo

Een hybrideversie is er jammer genoeg niet, toch pronkt de AYGO door zijn lage gewicht met meer dan goede verbruikscijfers. Met z’n 72 pk moet je uiteraard geen stoplichtsprinter verwachten en op de snelwegen durven windgeluiden al eens doordringen tot in het interieur, maar een verbruik van 5 liter of minder is zeker mogelijk met deze zakjapanner.

Foto's Toyota AYGO

Pro en contra Toyota AYGO

Voordelen

  • Connectiviteit
  • Verbruik
  • Prijs

Nadelen

  • Geen hybride
  • Koffer en ruimteaanbod
  • Windgeluiden op snelwegen

Specificaties Toyota AYGO

De Toyota AYGO bestaat enkel met benzinemotor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 3.465 x 1.615 x 1.460 93-95 g/km 168 liter 72 pk 4,1-4,2 l/100 km 12.750 euro
Klaar voor een testrit?
Toyota Aygo

Klaar voor een testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!