Toyota C-HR

De C-HR is een middelgrote SUV van de Japanse constructeur Toyota. Hij is beschikbaar als hybride.

Toyota C-HR voorkant
Embed code
Toyota C-HR

Apart en origineel, zo kan je het design van deze Toyota C-HR best omschrijven. Sommigen vallen voor zijn opvallend design met scherpe lijnen, anderen vinden hem iets te veel van het goede. Hoe dan ook, de C-HR heeft Toyota geen windeieren gelegd, met 10% marktaandeel binnen zijn segment doet de Japanner het zeer goed op de zwaar beconcurreerde markt van de crossovers.

Naast zijn looks is vooral het verbruik van de C-HR oorzaak van zijn populariteit. De wagen is enkel met hybridemotoren verkrijgbaar (1.8 liter voor 122 pk en 2.0 liter voor 184 pk). Vooral die laatste mag sportief lijken, in de praktijk staat het geheel toch vooral voor een rustige, comfortabele beleving. Ga je hard op het gas, dan durft de automatische versnellingsbak wel eens zeuren (het zogenaamde koffiemoleneffect van een traploze automaat), maar bij normaal rijgedrag haal je het maximale uit de combinatie van verbrandings- en elektromotor, met een gunstig verbruik tot gevolg. Ook niet onbelangrijk is dat de Japanner de maximumscore van vijf sterren haalde bij de EuroNCAP veiligheidstests.

Toyota C-HR

Op de achterbank is het dan weer net iets minder. De beenruimte voor de passagiers is net voldoende, maar door de naar beneden buigende daklijn hebben de passagiers daar – zeker indien ze wat groter zijn – soms last van een opgesloten gevoel. Ook de koffer (380 liter) is geen topper binnen zijn segment. Bovendien is de laaddrempel vrij hoog.

Foto's Toyota C-HR

Pro en contra Toyota C-HR

Voordelen

  • Aparte looks …
  • Verbruik
  • Veiligheid

Nadelen

  • … die sommigen too much vinden
  • Kofferruimte
  • Niet echt sportief karakter

Specificaties Toyota C-HR

De Toyota C-HR bestaat enkel met hybride motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Hybride 4.390 x 1.795 x 1.555 86-92 g/km 377 liter 122-184 pk 3,8-4,0 l/100 km 28.960 euro
Klaar voor een testrit?
Toyota C-HR

Klaar voor een testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!