Toyota Yaris

De Yaris is een kleine hatchback van de Japanse constructeur Toyota. Hij is beschikbaar als benzine en hybride.

Toyota Yaris voorkant
Embed code
Toyota Yaris

Waar de vorige Toyota Yaris wat een grijze muis was, is de nieuwste, in 2020 geïntroduceerde variant een knapgelijnde stadswagen. Dynamische lijnen, brede bumpers en tweekleurige uitvoeringen in de optielijst: de belofte van Toyota CEO Akio Toyoda (“no more boring cars”) lijkt voor deze Yaris alvast nagekomen. Bovendien is zijn design ook functioneel: door de vier wielen zo veel mogelijk naar de hoeken te duwen, is de ruimte binnenin de kleine Toyota meer dan behoorlijk. Enkel het koffervolume overstijgt de middelmaat niet.

Nu we toch binnen zitten: daar merken we een verzorgd interieur op, dat er wel niet echt uitspringt. Eerde functioneel dan visueel. Hetzelfde geldt voor het infotainmentsysteem: grafisch hebben we al beter gezien, maar dankzij de fysieke sneltoetsen rond het scherm werkt het geheel wel goed.

Toyota Yaris

Onder de motorkap kies je best voor de 116 pk sterke hybride, de specialiteit van het merk. Toyota stak veel werk in het aandrijfgeheel, onder andere in de versnellingsbak. Dat is nog altijd een traploze automaat, waardoor het ‘koffiemoleneffect’ van de partij blijft wanneer je hard op het gas duwt, maar veel minder dan in de vorige versie van het model. Benzine- en elektromotor werken ook goed samen, waardoor een verbruik onder de 4 liter bij stadsverkeer geen utopie is.

Naast de hybride kan je ook kiezen voor verbrandingsmotoren van 72 en 125 pk en de knotsgekke sportversie: de 261 pk sterke Yaris GR (startprijs: zowat 37.000 euro). Die pakt niet alleen uit met vierwielaandrijving, maar ook met heel wat spoilerwerk. Bovendien is hij enkel in driedeursversie beschikbaar. Iets minder praktisch, maar des te meer plezier!

Foto's Toyota Yaris

Pro en contra Toyota Yaris

Voordelen

  • Design
  • Interieurruimte
  • Verbruik

Nadelen

  • Kofferruimte
  • Infotainmentsysteem
  • CVT-automaat

Specificaties Toyota Yaris

De Toyota Yaris bestaat als hybride en benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 3.940 x 1.745 x 1.500 95-184g/km 286 liter 72-261pk 4,2-8,9 l/100 km 17.760 euro
Hybride 3.940 x 1.745 x 1.500 64-73 g/km 286 liter 116 pk 2,8-3,2 l/100 km 21.300 euro
Klaar voor een testrit?
Toyota Yaris

Klaar voor een testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Boek dan zeker een testrit!