Volkswagen e-Up!

De e-Up! is een kleine hatchback van de Duitse constructeur Volkswagen. Hij is beschikbaar met een 100% elektrische motor.

Volkswagen e-up! voorkant
Volkswagen e-Up!

Zijn 32,3 kWh batterij levert de Volkswagen e-Up! op papier een WLTP-rijbereik tot 260 kilometer op, in het tragere stadsverkeer zou de Duitse stadsmus het zelfs tot 360 kilometer moeten kunnen uitzingen. Dankzij de relatief compacte batterij hoeven klanten bovendien niet te vrezen voor eindeloze laadbeurten: opladen kan in zo’n 4 uur aan een éénfasige wallbox (7,4 kW), via een CSS-snellader op gelijkstroom (40 kW) beschikt de e-Up! na een uurtje al over 80 procent van de totale batterijcapaciteit. Los van die klimatologische kanttekening heeft de e-Up! ons nog maar eens bevestigd dat elektrisch rijden allesbehalve een straf is. Dankzij het instant beschikbare koppel (212 Nm) van de nochtans slechts 83 pk sterke elektromolen neemt de vinnige Duitser keer op keer de kopstart, de spurt van 0 tot 50 km/u neemt slechts 3,9 seconden in beslag. De keerzijde van de medaille: de weinige plaats in de wagen.

Je kan spijtig genoeg geen testrit reserveren met de Volkswagen e-Up!, maar heb je al aan alternatieven zoals de Honda e gedacht?

Specificaties Volkswagen e-Up!

De Volkswagen e-Up! bestaat enkel met 100% elektrische motor.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 3.600 x 1.645 x 1.507 0 g/km 250 liter 83 pk 260 km 22.950 euro