Volkswagen ID.4

De ID.4 is een middelgrote SUV van de Duitse constructeur Volkswagen. Hij is enkel beschikbaar met 100% elektrische motor.

Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4

Hij was nog maar pas uit, of de Volkswagen ID.4 won al een prijs. Het model mocht immers de World Car of the Year Award op de schoorsteen plaatsen. Het is ook de eerste elektrische SUV van Volkswagen, met andere woorden een heel belangrijk model. Een model dat zijn basis deelt met de ID.3 en dat blijkt meteen uit het ruime interieur, het verschil in lengte maakt de ID.4 vooral in de koffer (543 liter). En nu we toch de vergelijking maken: de ID.4 kan zijn hardere plastics beter wegsteken dan de ID.3. Al kon de afwerking wat ons betreft een stukje beter, met heel smalle – quasi onbruikbare -armsteunen die het meest in het oog springen.

Eenmaal onderweg zet de ID.4 een betere prestatie neer. De acceleraties zijn vlot en soepel, zoals je van een elektrische wagen mag verwachten, zonder daarbij te opdringerig of bruusk te zijn. En op een draaiend traject wordt je zijn gewicht van 2,2 ton nauwelijks gewaar, waardoor de wagen goed door de bocht gaat. Enkel bij kort keren valt de ID.4 wat uit zijn rol. 

Specificaties Volkswagen ID.4

De Volkswagen ID.4 bestaat enkel met 100% elektrische motor.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 4.584 x 1.852 x 1.631 0 g/km 534 liter 148-204 pk 345 - 520 km 38.725 euro