Volkswagen Polo

De Polo is een kleine hatchback van de Duitse constructeur Volkswagen. Hij is beschikbaar als benzine en met motor op CNG.

Volkswagen Polo voorkant
Volkswagen Polo

Enkele jaren geleden ging de generatiewissel van de Volkswagen Polo met een forse groeispurt gepaard. Voornaamste reden voor deze groeikuur is het MQB-platform (bekend van onder andere de Golf en de T-Roc), dat Volkswagen trouwens toelaat om heel wat rijhulpsystemen uit de ‘hogere’ modellen in de Polo te plaatsen. VW is niet de eerste constructeur die deze stap weet te zetten, maar het bewijst wel nogmaals dat de Polo steeds meer zijn voet naast de Golf begint te zetten. Zo zal de kleine VW voor het eerst standaard uitgerust zijn met Front Assist met automatische noodrem en voetgangersherkenning. Daarenboven kan je ook voor het eerst de Adaptive Cruise Control (zeer efficiënt en een verademing in de file), blinde hoekassistent, het digitale “Active Info” dashboard en Rear Traffic Alert aanvinken in de optielijst. Die lijst is trouwens weer op zijn Duits: uitgebreid, maar prijzig. Benzine en CNG is mogelijk onder de motorkap, diesels zijn al enkele jaren niet meer beschikbaar.

Je kan spijtig genoeg geen testrit reserveren met de Volkswagen Polo, maar heb je al aan alternatieven zoals de Suzuki SwiftRenault Clio of Hyundai i20 gedacht?

Specificaties Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo bestaat als benzine en met motor op CNG. Wij hebben deze voor u in een tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 4.053 x 1.751 x 1.461 104-107 g/km 350 liter 80-95 pk 4,5-4,7 l/100 km 17.310 euro
CNG 4.053 x 1.751 x 1.461 89 g/km 350 liter 90 pk N.B. 20.860 euro