Volvo S90

De S90 is een grote berline van de Zweedse constructeur Volvo. Hij is beschikbaar als benzine en plug-in hybride.

Volvo S90 voorkant
Volvo V90

De S90 maakt vooral indruk met zijn imposante afmetingen. En een grote wagen, betekent ook veel comfort aan boord. In het knappe Scandinavische interieur is het dan ook prettig vertoeven door het gebruikt van uitstekende materialen en een rustgevend interieurdesign. Vooraan is er ruimte in overvloed. Achteraan zullen grotere mensen wat hoofdruimte te kort komen, maar dat is het enige minpuntje dat we kunnen noteren. Samen met de koffer althans, die net een tikkeltje kleiner is dan bij de concurrentie en een best wel smalle opening heeft.

Die statige rust gaat ook verder op het asfalt. De viercilindermotoren van de S90 leveren meer dan voldoende vermogen in alle rust, maar wanneer je de Zweed op zijn staart trapt weerklinken (logischerwijs) rauwe viercilinderklanken. Rustig kilometers afmalen is dan ook de rijstijl waarvoor deze S90 gebouwd is.

Volvo S90

Daarnaast stippen we bij de veiligheidssystemen graag de Pilot Assist aan. Zoals de naam doet vermoeden, assisteert deze technologie de bestuurder in de file of autosnelweg. Hierdoor is de S90 in staat om tot 130 km/u zelfstandig te rijden. Bij slecht weer, druk verkeer of vage wegmarkeringen gooit het systeem wel snel de handdoek, maar dat is bij de concurrentie ook het geval.

Foto's Volvo S90

Pro en contra Volvo S90

Voordelen

  • Afwerking
  • Comfort
  • Knap interieur

Nadelen

  • Gewicht
  • Afmetingen koffer
  • Geluid viercilindermotoren

TCO Volvo S90

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Volvo S90

De Volvo S90 bestaat als (mild hybride) benzine en plug-in hybride. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine (mild hybride) 4.969 x 1.890 x 1.446 136 g/km 461 liter 197 pk 5,9 l/100 km 55.750 euro
Plug-in hybride 4.969 x 1.879 x 1.446 38 g/km 461 liter 390 pk 1,7 l/100 km 72.640 euro
Benieuwd naar de prijs van deze wagen?
Volvo S90

Benieuwd naar de prijs van deze wagen?

Wil je weten hoeveel je droomwagen nu precies kost? Vraag via de knop hieronder een vrijblijvende offerte aan.